Przeznaczenie:
Uniwersalne zastosowania do wszystkich rodzajów ciast. Idealne dla piekarni i cukierni o różnej wielkości produkcji oraz zakładów spożywczych do produkcji pierogów, pizzy itp.. Mieszałki spiralne sprzyjają doskonałemu napowietrzeniu ciasta.
Zalety naszych mieszałek spiralnych z dzieżami wyjmowamymi:
* niezawodna i cicha praca
* solidna, stabilna i wytrzymała całkowicie stalowa konstrukcja zaopatrzona w stopki i kółka do przemieszczania
* wszystkie elementy maszyny, które mają bezpośredni kontakt z ciastem wykonane są całkowicie ze stali kwasoodpornej
* idealne przygotowanie ciasta w krótkim czasie i w całej przestrzeni dzieży nawet przy jej 5% wypełnieniu
* wysoka efektywność mieszania przy minimalnym wzroście temperatury ciasta
* nowoczesny elektroniczny pulpit sterowniczy z klawiaturą sensorową
* możliwość zainstalowania pulpitu sterowniczego w dwóch wersjach jako:
o stały
o ruchomy
obie wersje można zamontować z prawej lub lewej strony maszyny w/g potrzeb klienta
* możliwość sterowania ręcznego lub za pomocą programatora
* 4 programy mieszania z opcją pamięci dla różnych rodzajów ciast (możliwość wprowadzenia ręcznej korekty w każdej chwili)
* mieszanie z ciągłym pomiarem temperaury ciasta
* dwie prędkości pracy
* krótki czas mieszania dzięki szerokiemu zakresowi pracy
* możliwość wykonania mieszałek z płynną regulacją prędkości
* każda mieszałka zaopatrzona jest w układ doprowadzający wodę do dzieży-
-możliwość podłączenia węża z zaworem lub dozownika wody.
* solidne osłony dzież dostępne są w dwóch wersjach (w/g potrzeb klienta) jako:
1. osłona ażurowa wykonana z prętów kwasoodpornych.
2. osłona pełna wykonana z blachy nierdzewnej kwasoodpornej.
* łatwy dostęp do ciasta - podnoszona głowica, wymienne dzieże.
* prosta i łatwa wymiana dzieży pozwala na zastosowanie kilku dodatkowych zbiorników.
* wózek lub wózki na kółkach ułatwiają przemieszczanie dzież z ciastem.